Brusjestraining

Brusjestraining is bedoeld voor broertjes en zusjes om het onderling contact te verbeteren. Het contact tussen broertjes en zusjes kan soms erg leuk en verbindend zijn. Maar soms is de dynamiek moeilijk en kan deze onderling en binnen het gezin voor problemen zorgen. Dan kan brusjestraining uitkomst bieden.

In de brusjestraining werk ik samen met jullie kind aan o.a. de volgende thema’s:

  • Hoe ontstaat een conflict en wat is mijn aandeel?
  • Welke patronen spelen een rol in het contact/conflict?
  • Welke positieve en negatieve gevoelens heb ik naar de ander?
  • Hoe ga ik op een liefdevolle manier om met de ander?
  • Hoe en wanneer stel ik grenzen?
  • Hoe geef ik ruimte aan de ander?
  • Hoe neem ik mijn eigen ruimte in?
  • Welke rol spelen mijn ouders in het contact?

Brusjestraining start met een vrijblijvend intakegesprek met jullie. Daarin kijken we samen of deze manier van coaching bij jullie kind past. Brusjestraining bestaat gemiddeld uit 5 trainingssessies (samen met broer/zus) van 60 minuten, maar kan ook los geboekt worden. 

Past deze training goed bij jou, neem dan vrijblijvend contact op. Ik reageer altijd zo spoedig mogelijk.

Neem contact op

Opvoedopstelling

Zoek je een definitieve oplossing voor een opvoedvraagstuk?

Vaak is maar 1 sessie nodig om voor een doorbraak te zorgen.
Heb je er al alles aan gedaan om je opvoedvraagstuk op te lossen en hebben tips en trucs niet voor een blijvende oplossing gezorgd? Dan kan het zijn dat er iets speelt op een diepere laag in je gezin. Een opvoedopstelling laten snel zien wat de werkelijke oorsprong van je vraagstuk is. Mogelijk spelen gebeurtenissen uit je gezin van herkomst, of zelfs verder in je familiegeschiedenis, nog steeds een belastende rol. Via een opvoedopstelling zul jij als ouder wel herkennen wat jijzelf en je kind nodig hebben om blijvend iets aan de situatie te veranderen.

Wanneer een Opvoedopstelling?

Jij wordt geraakt door het gedrag van je kind, waardoor de emoties hoog oplopen, ziet hoe je kinderen onderling in een voortdurende strijd met elkaar en/of met jou of partner leven, voelt dat iets je belemmert in de relatie met je kind, maar je kunt de vinger er niet op leggen, voelt je overvraagt als opvoeder, bent overbezorgd, voelt je te verantwoordelijk, hebt moeite met grenzen stellen, of hebt – om welke reden dan ook – moeite te genieten van het ouderschap. Je kind is regelmatig erg driftig of boos, bemoeit zich met jullie relatie, claimt jou of je partner, heeft het gevoel er niet bij te horen, of weet zijn plek niet te vinden in het gezin.Herken je een van bovengenoemde situaties? Dan kan een opvoedopstelling uitkomst bieden.

Opvoedopstellingen zijn eenvoudig, praktisch en effectief

Een opvoedopstelling werkt heel eenvoudig. Je onderzoekt, met de begeleider, kort je vraag: waar worstel je mee, waarin wil je verandering aanbrengen? Vervolgens breng je dit thema in beeld. Je kiest voor elk gezinslid, inclusief jezelf, een vloertegel. Deze vloertegels geef je een plek in de ruimte; je drukt hiermee uit hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment puur gevoelsmatig ervaart.Hierna word je uitgenodigd om je eigen positie in te nemen; je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin. En van daaruit gaat het stromen. Je hoeft alleen maar te kijken naar het plaatje dat je hebt neergelegd, en te voelen wat er in je gebeurt. Je zult versteld staan van de kracht van deze ervaring. Je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag.De puzzelstukjes vallen op zijn plaats. En als vanzelf wordt van daaruit helder wat je te doen staat om tot een fundamentele en blijvende oplossing te komen. 

De kracht van de opvoedopstelling

* Vaak maar 1 sessie nodig om bij de kern te komen
* Individueel (en dus privé)
* Je kind hoeft niet mee en blijft onbelast van (onterechte) therapie
* Blijvende oplossing doordat de essentie wordt geraakt
* Ieder gezinslid vindt zijn plek
* Ouders en kinderen komen in gezonde verhouding tot elkaar te staan
* De liefde in het gezin stroomt weer
* Opvoeden wordt moeiteloos
* Kinderen onbelast in echtscheidingssituaties
* Voorkomt loyaliteitsvraagstukken
* Oplossingen voor relatie vraagstukken
* Lost vraagstukken op in samengestelde gezinnen
* Lost vraagstukken op rondom adoptie